Kırtasiye kesiminin en büyük buluşması olan İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarı, 22 Şubat’ta Büyükçekmece Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde 7. kere kapılarını ziyaretçilerine açtı. Fuar, yurt içi ve yurt dışından kesim profesyonellerini bir ortaya getirecek.
Kırtasiye dalında bölgenin en büyük fuarı unvanını taşıyan Milletlerarası İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarı, 22-26 Şubat tarihleri ortasında İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde 7.kez ziyaretçilerini ağırlayacak. Fuar, Tüyap Fuarcılık Kümesi ile Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TÜKİD) iş birliğiyle 5 gün boyunca kırtasiye dalının önde gelen isimlerini buluşturacak. Her sene ağırladığı ziyaretçi sayısını ve ülke çeşitliliğini artırarak dünya kırtasiye dalının vazgeçilmezi haline gelen fuar, ziyaretçileri ve iştirakçileri için iş odaklı bir fuar ortamı sunuyor.
Fuarda artan iştirakçi sayısı dikkat çekiyor
Düzenlendiği her yıl büyüme gayesine bir yenisini ekleyen Milletlerarası İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarı’na 16’sı yurt dışından olmak üzere toplam 221 firma, 21 ülkeden 53 temsilcilik katılıyor. Fuarda 400’ü aşkın marka ziyaretçilerle buluşacak.
Ticaret Bakanlığı alım heyeti programı da ilgiyi arttırıyor
2022 yılında 78 ülke ve 76 vilayetten toplamda 10 bine yakın ziyaretçi ağırlayan fuara bu sene iştirakin daha yüksek olacağı kestirim ediliyor. Ticaret Bakanlığı uyumunda ve İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği tertibiyle gerçekleştirilecek alım heyeti programı dahilinde B2B görüşmeler gerçekleşecek olan uarda Tüyap, dünyanın dört bir yanından alım heyetlerini ağırlamayı hedefliyor. B2B görüşmelere Gürcistan, Bulgaristan, Ürdün, Bosna Hersek, Tunus ve Moldova’dan ziyaretçiler katılacak. Bunun yanı sıra Avusturya, Belçika, Çin, Çekya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Hindistan, İtalya, Japonya, Hollanda, Kore, Rusya, İspanya, Tayvan, Tayland, Birleşik Krallık, ABD ve Vietnam başta olmak üzere 80’e yakın ülkeden profesyonel ziyaretçi bekleniyor. Fuara bu yıl şu ana kadar 71 ülke ve ülkemizin 75 kentinden online kayıt yapıldı. Ek olarak, Tüyap ve TÜKİD tertibi ile 27 ülkeden 141 firma, yurt içinde 57 vilayetten 322 firma masrafları karşılanarak ağırlanıyor.
Fuarın kalbi depremzedeler için de atıyor
Tüyap Fuarcılık Kümesi, fuarı ziyaret etmek için alınan biletlerden ve otoparklardan elde edilecek gelirin, yaraları bir nebze de olsa sarabilmek emeliyle sarsıntıdan etkilenen çocuklar faydasına eğitim dayanak fonuna bağışlanacağını açıkladı. Ayrıyeten iştirakçi firma yahut firma temsilcileri de tekrar Kahramanmaraş sarsıntısından etkilenen bölgeye yardım hedefli toplumsal sorumluluk projeleri hayata geçirecekler ve bu kampanyalar fuar boyunca devam edecek.
Sektör giderek büyüyor
2016 yılından bu yana daima büyüyen bölümün 2021 yılında gerçekleşen büyüklüğü, 2016’ya nazaran yaklaşık yedi kattır. Ayrıyeten bölümün 2021 yılına nazaran 2022 yılında üretim büyüklüğü olarak 1,5 kat artışla seneyi kapattığı varsayım edilmektedir. Euromonitor datalarına nazaran 2016’da 4,6 milyar TL olan Türkiye kağıt eserleri kesiminin 2030’da 18,5 milyar TL’ye ulaşması bekleniyor.
İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarı, son gün hariç saat 09.00 – 19.00 ortası, 26 Şubat kapanış günü ise 09.00 – 18.00 saatleri ortasında ziyaret edilebilecek.
Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı